Fontos szót ejteni arról, hogy ha valaki eladni kívánja mobiltelefon készülékét, akkor előtte van pár tenni valója.
Első, és legfontosabb, hogy minden esetben, töröljön le róla minden személyes adatot. Ezt mi is megtessük, amennyiben létrejött az adásvételi szerződés. Ez azért fontos, hogy a jövőbeli tulajdonosa semmiféle képpen ne élhessen vissza a készülék tartalmával, és az Ön személyes adataival, ami az eladónak, és nekünk, mint értékesítőnek is igen kellemetlen dolog.

Második: Androidos készülék esetén távolítsuk el belőle a Google fiókot. Ezt a beállítások, fiókok menüpont alatt találjuk. Ezt mindenféle képpen a készülék gyári beállítások visszaállítása előtt töröljük.

Apple iPhone esetében hasonló a procedúra, csak ott az Apple (iCloud) fiókot kell eltávolítsuk a készülékből. Ezt a beállítások, iTunes, és AppStore alatt találjuk.
Ez azért fontos, mert amennyiben benne marad ez a fiók, abban az esetben a készülék a gyári állapotra történő visszaállítás során zárolásra kerül, mely utána nem oldható fel, csak a fiók újbóli hozzáadásával. Amennyibe a fiókból nem tud kilépni, vagy már megtörtént a készülék zárolása, úgy nem áll módunkban a készüléket átvenni, és értékesíteni.

 

Lehetőség esetén keresse elő a készülék dobozát, tartozékait, és számláját. Ha garanciális a készülék, akkor a számláját is. Előfordulhat, hogy ez növeli a készülék értékét.

 

Amennyiben a készüléknek valamilyen működésbéli hibája van, kérjük, azt előre jelezze, elkerülve a kellemetlenséget, minkét fél részéről.